De therapeut

Mijn naam is Regina Bruinsma- Dijkstra, geboren in 1990 en eigenaar van mijn eenmanszaak sinds februari 2023.

Als 16-jarige koos ik de opleiding tot schoonheidsspecialist. Het geven van behandelingen met ontspanning als doel vond ik al gauw niet genoeg. Vooral de complexe huid had mijn interesse. Wat zou ik het mooi vinden om juist die mensen te kunnen helpen! Meteen na het behalen van mijn MBO- diploma werd ik ingeloot voor de HBO studie Huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht. Ik studeerde af in 2014.

Een mooi motto vind ik: “Hoe kunnen we nog groeien als we niet meer weten wat we niet weten en steeds uitgaan van wat we wel weten?” (H.D. Thoreau).  

Regina - de therapeut

Mijn werkervaring

Na mijn afstuderen wilde ik meer leren. Ik heb toen 2,5 jaar op kantoor gewerkt als claimbehandelaar paramedie bij FBTO Zorgverzekering in Leeuwarden. Daarna heb ik 5,5 jaar als huidtherapeut gewerkt bij Van Schuppen in Sneek. Met daarnaast nog wat (levens) ervaring die ik heb gehaald uit mijn langere buitenlandreizen was ik klaar om mijn eigen praktijk te starten.

Mijn succesje

In mijn werk vind ik het screenen van huidkanker misschien wel het mooist om te doen. Ook als iemand voor iets anders komt, doe ik dit toch automatisch.

Mijn kleine succesje? Het opsporen van melanoomkanker. Het klinkt vaag en je leert dit niet in de boeken, maar ervaring versterkt de intuïtie. Zo kwam er een cliënt bij mij en liet een vlekje zien. De huisarts zei dat het niks was, “monitoren en over 6 maanden weer zien”. Ik heb de cliënt op het hart gedrukt een afspraak bij de dermatoloog te eisen, want alles in mij zei dat monitoren niet juist was. Ik kreeg bij het zien van het vlekje meteen de rode vlekken in mijn hals. Wat bleek, het was inderdaad een melanoom, de meest ernstige vorm van huidkanker. Gelukkig heb ik doorgezet want het was een vroeg stadium, nog zonder uitzaaiingen. Een melanoom zie ik niet vaak, andere soorten huidkanker zie ik veel vaker. 

Wat ze over mij zeggen

Vrolijk, sociaal, positief, stellig, fijngevoelig, ruimdenkend, niks is gek, behulpzaam, onafhankelijk, vernieuwend, leergierig, voortouw nemen, goede sfeer bewaren maar vooral “bin ik in nuchtere Friezinne, wol wat in plattelânsfrou”.

Hobby en ontspanning

Wil je wilde dieren zien? Loop dan achter mij aan want ik heb daarin vaak geluk. We hebben in Sri Lanka meerdere luipaarden
gezien, in de Malediven tijgerhaaien, een zebrahaai en een hamerhaai. En in Raja Ampat bij een nachtduik de wandelende
haai. Oh en walvissen zeggen mij soms ook gedag. Oftewel, reizen naar landen met een regenwoud en een gezond koraalrif vind ik fantastisch. Wandelen in de natuur en dan vooral het spotten van wilde dieren is een passie. Daarnaast is duiken een grote hobby van mij en mijn man. We hebben inmiddels ong. 100 duiken op zak. Ik ben niet bang voor haaien, ook niet als ze met 50 om me heen zwemmen. Maar enorme hoogtevrees, dat heb ik wel! Ben eens uit een vliegtuig gesprongen om te zien of ik er over heen zou komen, maar helaas, het heeft niet geholpen.  #bijnadoodervaring. 

En hier in Nederland? Ik houd van muziek, concerten/festivals, doe-het-zelven en werken.

Maldives
Raja Ampat
Leopard Sri Lanka