Elektrische epilatie met behulp van Apilus

Heb jij last van ongewenste beharing op je gezicht? Dan kan elektrische epilatie een goede oplossing zijn.

Wat is elektrische epilatie?

Elektrische epilatie, ook wel elektrolyse genoemd, is een definitieve ontharingsmethode. Hierbij worden de haren geëpileerd nadat ze zijn verhit door middel van elektrische stroom. Er wordt gebruik gemaakt van een zeer dunne naald die in het haarzakje wordt ingebracht. Vervolgens wordt een gecontroleerde hoeveelheid elektrische stroom toegepast. De stroom vernietigd de haarwortel en voorkomt dat het opnieuw groeit. Bij elektrische epilatie wordt er gebruik gemaakt van gelijkstroom en/of wisselstroom. Dit klinkt misschien pijnlijk, maar cliënten geven aan dat de behandeling over het algemeen goed te verdragen is.

Voordelen van het Apilus-systeem

Het Apilus-systeem biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere elektrische epilatie-apparaten. Het apparaat genereert hitte in duizendste van seconden, waardoor er veel haren in één behandeling geëpileerd kunnen worden. De behandeling met Apilus wordt door de meeste mensen als pijnloos ervaren, hoewel haren rond de neus soms gevoelig kunnen zijn.
Het Apilus-systeem heeft verschillende instellingen, die aangepast kunnen worden aan de specifieke behoeften en gevoeligheid van de cliënt.

Voor wie is elektrische epilatie geschikt?

Elektrische epilatie is geschikt voor alle haarkleuren en huidtypen, inclusief donker, blond, grijs en rood haar. Het kan worden gebruikt voor diverse doeleinden, zoals de behandeling van ingegroeide haren, ontstekende baardharen en ongewenste haargroei als gevolg van hormonale veranderingen.

De behandeling kan het hele jaar door plaatsvinden. Het traject hoeft niet te worden gepauzeerd in de zomer.

Hoeveel behandeling heb ik nodig voor het gewenste resultaat?

Het aantal benodigde behandelingen met elektrische epilatie varieert. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dikte en dichtheid van de haar, het te behandelen gebied en de individuele reactie van de persoon op de behandeling. Er zijn altijd meerdere sessies nodig om het gewenste resultaat te bereiken, omdat haargroei in verschillende groeifases plaatsvindt en niet alle haren tegelijkertijd gevoelig zijn voor de behandeling.

Tijdens de intake wordt er een schatting gemaakt van jouw behandelplan. Als voorbereiding op de intake dien je de haren 2 weken niet meer te epileren, maar je mag ze wel scheren of knippen. Vanaf 4 dagen voor de intake dien je de haren te laten groeien, zodat ze zichtbaar zijn. Zo kan er een zo goed mogelijk behandelplan worden gemaakt.

Hoe zie ik er na de elektrische epilatie uit?

De huid kan na de behandeling met elektrische epilatie nog een klein beetje rood zijn. Dit trekt enkele uren na de behandeling weg. De huid voelt zachter aan, doordat de behandelde haren verwijderd zijn.

Wat zijn de kosten van elektrische epilatie?

Wil je weten wat een acnebehandeling kost? Kijk dan op de tarievenlijst. Let op: kijk ook eens naar je zorgverzekering. In geval van overbeharing in het gelaat kom je mogelijk in aanmerking voor vergoeding.

Heb je een vraag over de behandeling of over jouw specifieke situatie? Stel je vraag dan rechtstreeks via WhatsApp of maak meteen een afspraak voor een intake.