Microdermabrasie

Microdermabrasie is een populaire huidbehandeling en niet zonder reden! Eerst de vertaling: Micro betekent ‘klein’, derm betekent ‘huid’ en abrasie betekent ‘mechanische schuring die zorgt dat deeltjes loskomen’.

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is een peeling die je bovenste huidlaag er op een veilige manier afhaalt. Dit wordt gedaan door een zuigertje met een schuursteentje erop. Dit doet geen pijn. Het verwijdert dode huidcellen en onzuiverheden, waardoor de huidtextuur verbetert. Het bevordert een gezonde gloed. Het ‘opschuren’ van de huid stimuleert de natuurlijke celvernieuwing en verbetert de bloedcirculatie naar de huid.

Wat is het resultaat van microdermabrasie?

Het resultaat van de behandeling is een gladdere, egalere en stralende teint. Bovendien bereidt microdermabrasie de huid voor op een betere opname van huidverzorgingsproducten, waardoor de effectiviteit van jouw verzorgingsregime wordt verbeterd.

Microdermabrasie is extra geschikt in de zomer

Er wordt vaak gedacht dat zon een positieve invloed heeft op de onzuivere huid. Maar dit is van korte duur. Onder invloed van zonnestralen verdikt de huid zich. Dit gebeurt al na een aantal dagen. Om een gezonde huid te behouden, is het aan te raden de huid zijn juiste dikte te laten behouden. Een dikkere huid zorgt voor een doffere kleur, minder goed doorbloed en vooral ook het ontstaan van mee-eters en andere onzuiverheden. Juist door de dikker wordende huid komen er tijdens of na de zomer extra mee-eters en/of puistjes. Mensen met acne ervaren dit als een verergering die ‘ineens’ ontstaat.

Een microdermabrasie behandeling voor, tijdens of na de zomer is daarom juist heel bevorderlijk voor de huidconditie. Microdermabrasie is het hele jaar door in te zetten. Het maakt niet uit of het zomer is, winter is, of dat jij naar een zonbestemming gaat. Wel is het handig dit even door te geven zodat je een gepast zonadvies krijgt. Maar eigenlijk geldt dit het hele jaar.

Hoe ziet de huid na een microdermabrasie behandeling eruit? Hoe lang moet de huid herstellen?

Het grote voordeel van microdermabrasie is dat de huid maar een uurtje rood is. Bij de meeste mensen trekt de roodheid meteen na de behandeling al langzaam weg. Je hoeft dus geen extra tijd te plannen tussen de behandeling en een speciale gelegenheid. Cliënten ervaren dit als een ‘gemakkelijke’ behandeling. De behandeling wordt effectiever als de huid minstens 7 dagen wordt voorbereid met een AHA crème van rond de 10%. De AHA crème weekt de verbindingen los tussen de dode huidcellen, waardoor deze gemakkelijker loslaten tijdens de microdermabrasie behandeling. Het effect is hierdoor beter. De crème kun je na de behandeling door blijven gebruiken. Dit verlengt het effect van de huidbehandeling.

Wanneer mag je niet worden behandeld?

  • Tijdens het gebruik van Isotretinoïne/Roaccutane;
  • Actieve koortslip in het te behandelen gebied;
  • Zeer dunne huid door het gebruik van medicatie of eczeem.

Wat zijn de kosten van een microdermabrasie behandeling?

Wil je weten wat een microdermabrasie behandeling kost? ? Kijk dan op de tarievenlijst. Let op: Kijk ook eens naar je zorgverzekering. Mogelijk kom je in aanmerking voor vergoeding. 

Heb je een vraag over de behandeling of over jouw specifieke situatie? Stel je vraag dan rechtstreeks via WhatsApp of maak meteen een afspraak voor een intake.