Acnebehandeling

Heb je last van pukkeltjes, zwarte puntjes (mee-eters) of pijnlijke ontstekingen op je gezicht, borst of rug/schouders? Dan heb je misschien last van acne. Een acnebehandeling kan dan een oplossing zijn voor jouw probleem.

Hoe gaat een behandeling van acne in zijn werk?

Je vraagt je misschien af, wat is de beste behandeling voor mijn acne? Tijdens een intakegesprek beoordelen we de ernst van de acne en bespreken we wat je al hebt geprobeerd, welke middelen je gebruikt, en de verzorgingsadviezen voor thuis. Op basis van jouw situatie wordt er een specifiek behandelingsplan opgesteld, waarin ook de verwachtingen en de haalbaarheid van de acnebehandeling worden besproken.

behandeling van acne

Het manueel verwijderen van de onzuiverheden

Het manueel verwijderen van de onzuiverheden betekent letterlijk, met de hand weghalen. Met een chirurgisch mesje wordt er een klein gaatje in de mee-eter of puist geprikt, waardoor talg gemakkelijker kan worden uitgeduwd, zonder de omliggende huid te beschadigen. Het uitduwen gebeurt met een speciale techniek. Door het weghalen van mee-eters en pukkeltjes wordt zo veel mogelijk voorkomen dat er nieuwe pukkels en cystes ontstaan.

Probeer het uitduwen/uitknijpen dus niet zelf! Vaak zorgt dit voor een verergering.

acnebehandeling

Uitbreiding van een acnebehandeling

Een behandeling van acne kan worden uitgebreid doormiddel van chemische peelings, microdermabrasie of microneedling. De microneedling wordt in een later stadium ingezet, wanneer de huid minder ontstoken is.

Wat is het doel van een acnebehandeling?

Het doel is dat je je aandoening zelf zo goed mogelijk onder controle krijgt en ook houdt. Om deze reden gebruik je vaak ook producten voor thuis. Soms heb je ter ondersteuning ook je medicamenteuze zalven via de huisarts. 

Goed om te weten

Gebruik je Roaccutane? Ook dan kun je worden behandeld voor acne. Het is wel belangrijk dat je het gebruik van de Roaccutane vertelt. Je huid wordt hier namelijk kwetsbaar van. Ook het gebruik van andere medicatie dien je door te geven. 

Wat zijn de kosten van een acnebehandeling?

Wil je weten wat een acnebehandeling kost? Kijk dan op de tarievenlijst. Let op: Kijk ook eens naar je zorgverzekering. Mogelijk kom je in aanmerking voor vergoeding. 

Heb je een vraag over de behandeling of over jouw specifieke situatie? Stel je vraag dan rechtstreeks via WhatsApp of maak meteen een afspraak voor een intake.