Behandeling met de KTP laser (Elvii)

De KTP-laser is een lasertoepassing voor de behandeling van pigment- en vaatafwijkingen zoals lentigines (pigmentvlekjes) of couperose (bloedvat netwerk).
Deze laser werkt door heel gericht licht op de huid af te geven, waardoor afwijkingen in pigment en bloedvaatjes worden behandeld zonder de omliggende huid te beschadigen.

Pigmentvlekken (lentiginges)

Dit zijn donkere, vaak bruine vlekjes op de huid die vooral voorkomen op plekken die vaak aan de zon worden blootgesteld, zoals het gezicht, de handen en de armen. Ze worden ook wel ouderdomsvlekken of levervlekken genoemd.

Bloedvat netwerk (couperose)

Dit zijn kleine, verwijde bloedvaatjes die vaak zichtbaar zijn op de wangen en neus. Het veroorzaakt een roodachtige verkleuring van de huid.

KTP laser Elvii

Hoe werkt de KTP laser?

De KTP-laser zendt een specifieke golflengte van licht uit. Met de laserstraal wordt op het pigmentvlekjes of bloedvaatje gericht. Bij pigmentvlekken wordt het teveel aan pigment door de laser vernietigd, wat zorgt dat de vlek van de huid af groeit. Bij vaatproblemen verwarmt de laser het bloed in de vaatjes waardoor deze bloedvaatjes niet meer functioneren, waarna het lichaam ze opruimt.

KTP laser Elvii

Wat kun je verwachten van de behandeling?

Tijdens de behandeling: De laser wordt nauwkeurig gericht op de pigmentvlekken of de vaatjes, en je voelt kleine prikjes of warmte op de huid. De behandeling is meestal goed te verdragen, maar kan vooral bij een wat dikker bloedvat soms als vervelend worden ervaren.

Na de behandeling: De huid kan na de behandeling rood of gezwollen zijn, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen. Pigmentvlekken kunnen kort na de behandeling donkerder worden, voordat ze lichter worden en vervagen.

Resultaat: Na een paar weken zul je verbetering zien in de huid. Voor het beste resultaat zijn soms meerdere behandelingen nodig.

Voor wie is een KTP laserbehandeling geschikt?

De KTP-laser is veilig en geschikt voor de meeste huidtypen. Het is een effectieve behandeling voor mensen die last hebben van pigmentvlekken door zonneschade of ouderdom en voor mensen met zichtbare vaatjes zoals bij couperose, spiders of kersenwratjes.

Bekijk video's van de KTP laserbehandeling op de instagram pagina

Ben je benieuwd hoe een KTP laserbehandeling in zijn werk gaat? Op de Instagram pagina staan een aantal video’s waarop dit te zien is. Klik hier.

 

Wat zijn de kosten van een acnebehandeling?

Wil je weten wat een acnebehandeling kost? Kijk dan op de tarievenlijst. Let op: Kijk ook eens naar je zorgverzekering. Mogelijk kom je in aanmerking voor vergoeding. 

Heb je een vraag over de behandeling of over jouw specifieke situatie? Stel je vraag dan rechtstreeks via WhatsApp of maak meteen een afspraak voor een intake.