Brush on Block: SPF in poedervorm

Poederen in plaats van smeren. Klinkt ideaal toch?! Persoonlijk vind ik dit echt een onmisbaar product als we het hebben over zonbescherming. Voor de dames maar zeker ook voor heren. Ik ben enthousiast!

Beschermen tegen schadelijke UV-stralen

In dit artikel ga ik niet uitgebreid in op de redenen dat we ons moeten beschermen tegen UV-straling uit de zon. Daar kan ik namelijk een heel boekwerk over schrijven. Belangrijkste is: bescherm de huid zo veel en zo vaak je kunt. En net zo belangrijk: bescherm de huid van je kinderen. De jonge huid heeft en snelle celdeling en zal de opgelopen schade meenemen in de rest van zijn leven. Dit kan huidkanker tot gevolg hebben.

spf in poedervorm

Het smeren van een zonnebrandcrème voelt zo vet

Voor veel mannen die ik spreek, is smeren tegen de zon niet iets wat ze dagelijks doen. Het zit niet in de dagelijkse routine om zonnebrandcrème op te smeren. Ze houden niet van smeren vanwege de vettigheid op het gezicht (en dat terwijl de buiten-werkers ook vaak mannen zijn, maar dat bespreek ik in een andere blog).

Of, wat ook de dames wel eens aangeven, creme met een SPF (Sun protecting factor) prikt rondom de ogen. Sinds een aantal jaar is hiervoor een oplossing, namelijk poederen i.p.v. smeren.

De toepassing van poederen i.p.v. smeren

Als je op het terras zit aan je drankje smeren de meesten niet meer bij met zonnebrandcrème. Je hebt het niet bij je of je vergeet het. En voor de dames met make-up op; je smeert geen zonnebrandcrème over je make-up heen. De Brush on block SPF 30 is hiervoor de oplossing!

Voor veel dames zal het op doen van een poedertje al in de dagelijkse routine zitten. Vervang je make-up poeder door deze minerale SPF-poeder en ben altijd en overal beschermd tegen UV-straling uit de zon. Dat is tenslotte waar het om gaat! En je poedert met gemak iedere 2 uur even wat bij.

Belangrijk om te noemen is, het beschermt je niet alleen op dat moment tegen verbranden maar ook tegen de lange termijn effecten als snelle huidveroudering of zelfs huidkanker.

Ook ideaal voor:

  • Sporters; het is snel toepasbaar voor je gezicht, hals en nek. Je hebt geen last meer van zonnebrandcrème wat tijdens zweten je ogen in loopt. En je hebt geen restant vettigheid van zonnebrandcrème in je handen.
  • Kleine kinderen; Er is niks moeilijker dan de aller kleinsten goed in te smeren. Ze hebben weinig geduld en ze zitten niet stil. Met de Brush on block poeder is het ‘insmeren’ geen gedoe meer! (voor het lichaam adviseer ik UV-werende kleding. Krijg met kortingscode ‘UVHUID’ 10% korting bij www.uv-fashions.nl)
  • Het perfecte product om áltijd in je tas te hebben. Het zal geen water of olie lekken dus je doet dit veilig bij je laptop in je handbagage tijdens je stedentrip. Het is klein van formaat dus past in iedere tas.
  • Last but not least: pigmentvlekken en zwangerschapsmasker. Wanneer je last krijgt van pigmentvlekken (ouderdoms-zonnevlekjes, lentigines genoemd) of zwangerschapsmasker (melasma) is het extra belangrijk om vaker per dag je SPF te gebruiken. Zéker bij melasma, waarbij de vlekken uit je huid schieten na een onbeschermd uurtje zon. Ik spreek hierbij uit ervaring. Toen ik een aantal jaren geleden hevige pigmentvlekken had, heb ik een product als dit oprecht gemist.

Samenvattend; Dit product heb je nodig. 

Het beste aan de Brush on block SPF30: Geen gesmeer meer! De kwastapplicator maakt het aanbrengen zo eenvoudig en vet-vrij dat je je afvraagt waarom je deze niet eerder had. Hij bevat titaniumdioxide en zinkoxide, twee krachtige natuurlijke mineralen die je huid beschermen tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Het matteert je huid subtiel, waardoor je er fris en natuurlijk uitziet, zelfs tijdens je meest intense workouts. 

En als ie op is? Dan koop je de poeder in een refill verpakking. Zo hoef je de kwast niet te vervangen.

De poeder is er in de transparante en in de bronzing (Touch of Tan) variant. Deze zijn te verkrijgen in de praktijk, of online te bestellen via Bol.com.

Brush on block spf poeder

Ik wil de BOB!

Je bestelt de kwast via de WhatsApp catalogus van de praktijk. Heb je iets meer haast? Dan kan het soms gunstig zijn om de kwast via Bol.com te bestellen. 

Foto van Regina Bruinsma

Regina Bruinsma

Hi, Regina hier. Huidtherapeut en praktijkhouder van Huidtherapie Franeker. Niet alles wat ik je aanraad verkoop ik zelf. Dat is simpelweg niet haalbaar. Toch zijn er een heel aantal zaken die ik wel adviseer. Hiervoor kan het in sommige gevallen zijn dat ik een kleine commissie krijg. Dit kost jou niets extra. Dit fooitje voor mijn advies zorgt er voor dat ik blogs kan blijven maken en gratis tips en adviezen kan blijven weg geven. Dankjewel!