Coagulatie

Coagulatie betekent letterlijk verbranden. Een coagulatie-apparaatje, werkend op basis van elektrische stroom, gebruikt een dunne metalen elektrode die verwarmd wordt. Met deze warmte worden weefsel, evenals bloed, gestold. Dit maakt het ideaal voor het verwijderen van kleine huidafwijkingen zoals steelwratjes (fibromen), kersenwratjes (cherry angioma), of talgklierhyperplasieën.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling wordt doorgaans als niet pijnlijk ervaren. In geval van zenuwen/angst kan er worden gekozen voor een verdovende zalf, die door de cliënt bij de huisarts moet worden aangevraagd. Voor grotere dermale naevi, met toestemming van de huisarts verwijderd, wordt vaak wel een verdovende zalf gebruikt.

fibroom

Voordelen van coagulatie

Coagulatie heeft als voordeel dat het met warmte werkt. En warmte zorgt voor bloedstolling. Hierdoor bloedt het niet tijdens de ingreep, wat de ingreep vergemakkelijk. Het is over het algemeen een eenvoudige en snelle procedure zonder zichtbare littekens. Na de procedure herstelt de huid snel.

Bij diabetes kan de wondgenezing vertraagd zijn. Het is belangrijk om ziektes en medicijngebruik te melden.

Bij het vermoeden op een kwaadaardig plekje wordt er ten allen tijde verwezen naar de huisarts. Coagulatie moet daarom uitgevoerd worden door een medische professional, die de juiste training en kennis heeft om veilig en effectief te behandelen.

Herstelprocedure na de behandeling door middel van coagulatie

Na de behandeling zijn de verwijderde plekjes zichtbaar als droge wondjes. De wondjes zijn niet groter dan de plekjes zelf.
In de 24 uur na de behandeling vormen zich korstjes op de plekjes. Het is belangrijk niet aan de korstjes te peuteren. Zodra deze wondjes hersteld zijn, stoot de huid de korstjes zelf af.

Douchen na de behandeling mag. Let wel, het afdrogen moet voorzichtig worden gedaan. Het advies is om te deppen en niet over de wondjes te wrijven met de handdoek.

Wat zijn de kosten van coagulatie?

Wil je weten wat een behandeling door middel van coagulatie kost? Kijk dan op de tarievenlijst. Let op: Voor deze behandeling is er geen vergoeding van de zorgverzekeraar.

Heb je een vraag over de behandeling of over jouw specifieke situatie? Stel je vraag dan rechtstreeks via WhatsApp of maak meteen een afspraak voor een intake.